Loopbaanadvies

U bent niet meer tevreden bij uw bedrijf, of in uw functie. Misschien wilt u het roer wel helemaal omgooien.

Je bent net klaar met je studie. En nu die baan. Maar wat en waar en hoe?

Het begint met durven. Zeker nu, in coronatijd. Wat hebt u nodig om met vertrouwen een (nieuwe) baan te zoeken:

  • Een plan op basis van doordachte keuzes 
  • Geloof in uw toegevoegde waarde voor een organisatie.                                                                                           

Die twee poten zijn nodig om stevig te kunnen staan.

Loopbaanadvies is op en top maatwerk.  In een vrijblijvend en kosteloos kennismakingsgesprek stellen we vast wat u nodig heeft en of ik daarvoor een gesprekspartner ben die bij u past.

Eenmaal aan de slag, maken we een profiel van u en van de baan en werkomgeving die u zoekt. We bespreken de belemmeringen die u voelt of ervaart. Ik geef u de mogelijkheid om in het "LDC Trjct - online werklandschap" te zoeken naar vacatures en opleidingen. We maken een goed CV en bereiden twee gesprekken voor. Mocht die baan er dan nog niet zijn, bent u daarna wel zelf in staat om op de ingeslagen weg door te gaan.

                                                                     

Eén van mijn cliënten zei ooit: "Geef me een schop onder m'n kont, anders gebeurt er nooit wat." Maar eigenlijk had hij dat helemaal niet nodig. Die schop kon hij zichzelf geven, toen er een duidelijk plan stond en hij precies wist wie hij was en hoe hij dat kon verwoorden in een sollicitatiegesprek.

Ik sprak een manager die in zijn vrije tijd prachtig tekende en graag kinderen met problemen hielp. Hij vond geld voor een opleiding en werkt nu met kinderen. Hij tekent en schildert met hen.

Ik werkte met een helpende die de zorg uit wilde. Al snel bleek dat ze niet de zorg uit wilde, maar een andere invulling van haar werk zocht. Bij haar eigen werkgever kon dat niet. Maar ze vond een werkgever waar dat wel kon.

Hoe combineer je werk met kinderen en een man met een hele drukke baan, als je een arbeidshandicap hebt ? Dat was de vraag van een cliënte die graag weer aan het werk wilde. We onderzochten het maximaal aantal uren dat zij kon werken. We praatten over wat ze leuk vond. Over "vroeger". Dat leidde tot een surftocht op het internet. We vonden een manager met wie ze ooit heel goed had kunnen samenwerken en die nu bij een bedrijf werkte waar passend werk was.  Bellen was moeilijk. "Ze was niet meer wie ze was en dan kon het alleen maar tegenvallen. Toch?" Nee, dus niet. Ze heeft gebeld. Ik zat naast haar. We hadden van te voren besproken wat ze zou vragen en vertellen. De manager bleek blij verrast, want ze was destijds één van zijn beste verkopers. Binnen vijf minuten had ze een afspraak om eens bij te kletsen en drie weken later was ze aan het werk. Ze maakte de afspraak met haar manager om niet zoals vroeger "maar grenzeloos door te gaan". Daarom heb ik nog een poosje meegekeken. Nazorg heet dat.

Loopbaanadvies is dus niet alleen advies maar ook ondersteuning.

 

NIEUWSFLITS: Vanaf 1 september tot en met 31 december werk ik via Schouten&Nelissen ook voor "NL leert door". Een gratis ontwikkeladvies, bestaande uit een arbeidsmarktscan en vier online gesprekken, gesubsidieerd door de overheid.  Schouten&Nelissen heeft ervaren loopbaanadviseurs ingehuurd, waarvan ik er één ben. U kunt zich aanmelden via de website van Schouten&Nelissen.